Μιλάς την ίδια γλώσσα με το παιδί σου; Food for Thought!

Η κατανόηση του τύπου της προσωπικότητας του παιδιού σας μπορεί να βοηθήσει να αναπτύξετε μια πιο ισχυρή σχέση μαζί του και να το υποστηρίξετε στην ανάπτυξή του. Παρακάτω θα βρείτε 4+1 τρόπους για να αναγνωρίσετε τον τύπο της προσωπικότητας του παιδιού σας:

  1. Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του:

Παρατηρήστε προσεκτικά τον τρόπο που το παιδί σας αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του. Παρατηρήστε τις αντιδράσεις του σε διάφορες καταστάσεις, τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις ή τις δυσκολίες, και τον τρόπο που επικοινωνεί με άλλα παιδιά και ενήλικες.

  1. «Ακούστε» τα συναισθήματά του:

 « Ακούστε » προσεκτικά τα συναισθήματα που εκφράζει το παιδί σας και προσπαθήστε να τα κατανοήσετε. Κάθε παιδί έχει διαφορετικούς τρόπους για να εκφράσει τα συναισθήματά του, είτε μέσω από τα λόγια του, τη συμπεριφορά ή τη σωματική του έκφραση. Για παράδειγμα: φωνές, κλάματα, ξεσπάσματα, αγκαλιές και φιλία.

  1. Κάντε διάλογο:

Ρωτήστε το παιδί σας για τα ενδιαφέροντά του, τις απόψεις του, τις προτιμήσεις του και τα συναισθήματά του. Δείξτε ενδιαφέρον και προσεγγίστε το με ανοιχτό μυαλό γιατί αυτά που αρέσουν στο παιδί σας μπορεί να σας φαίνονται ουδέτερα ως και αδιάφορα.

  1. Δείτε τα δυνατά σημεία του παιδιού σας:

Κάθε παιδί έχει διαφορετικά δυνατά σημεία και ικανότητες. Παρατηρήστε τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας και τις δραστηριότητες στις οποίες εξειδικεύεται ή έχει ταλέντο. Αυτό μπορεί να σας δώσει έναν ενδεικτικό προσανατολισμό για τον τύπο της προσωπικότητάς του.

  1. Μελετήστε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του:

Σύμφωνα με τον Jung υπάρχουν 12 τύποι προσωπικότητας. Όπως οι ενήλικες, έτσι και τα παιδία ανήκουν σε ένα κύριο τύπο προσωπικότητας και έχουν στοιχεία από μερικούς άλλους. Είναι πολύ βοηθητικό να γνωρίζεις τον τύπο της προσωπικότητας του παιδιού σου, γιατί έτσι γνωρίζεις τα έμφυτα προτερήματά του και μπορείς να το βοηθήσεις να τα ενισχύσει, αλλά επίσης και τα ελαττώματά του ώστε να το βοηθήσεις να τα βελτιώσει.

Το Hollywood χτίζει τους χαρακτήρες των ηρώων του βασιζόμενο στους 12 τύπους προσωπικότητας του Jung. Πάνω σε αυτό το μοντέλο έχτισα και εγώ τους ήρωες του βιβλίου μου « Σαν κονιάκ σαμπάνιας». Για να μάθετε για αυτούς, πατήστε εδώ.

Δες παρακάτω το τελευταίο μου video που μιλάω για αυτό το θέμα.

Μαρία Λεβέντη Ψυχίατρος Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας βιβλίων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Πιστεύει ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα στη χαρά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να μας την στερεί, παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός.

Επικοινωνία

210. 55. 61. 919
69.79.36.18.05

Βούλα, Οδυσσέα Ανδρούτσου 33

DR. MARIA LEVENTI
Κάνε την εγγραφή σου στο κανάλι μου για να παρακολουθείς πρώτος τα νέα μου Video!