Γνώρισε το Γενεόγραμμα στο Πρότυπο Ιατρείο Δημιουργικής Ψυχοθεραπείας!

Κάθε δέντρο και μια ιστορία!!!

Το καθένα μοναδικό και ιδιαίτερο.

Το μυαλό μου, κάνει φανταστικά σενάρια… Αν θέλω να ζωγραφίσω τον άνθρωπο σαν δέντρο;

Πώς θα το έκανα;

Θα ήταν μικρό ή μεγάλο;

Θα είχε φυλλωσιές ή θα ήθελα να έχει καρπούς φρούτων;

Τι χρώματα θα έβαζα;

Τελικά η φαντασία είναι παιχνίδια του μυαλού ή ένα μέρος του ασυνείδητου;

Η φαντασία στο Γενεόγραμμα, έχει την τιμητική της!

Το βασικό εργαλείο επεξεργασίας του Γενεογράμματος είναι η τέχνη μέσω της Art Therapy. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, δεν μας απασχολεί αν ξέρετε να ζωγραφίζετε.

Αυτό που είναι να εμφανιστεί, θα εμφανιστεί. Ο νους πάει στην άκρη και η δημιουργικότητα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με αυτό τον τρόπο εμφανίζονται οι μεγαλύτερες αλήθειες που εκείνη τη στιγμή αντέχεις να αντικρίσεις.

Αρχίζουν να αναδύονται σαν χάρτης μπροστά σου, κληρονομιές από προηγούμενες γενιές που μπορεί να μην είχες αντιληφθεί. Κοινά μοτίβα συμπεριφορών, πεποιθήσεων, ασθένειες, χωρισμοί, αποτυχίες, επιτυχίες κ.ο.κ.

Θυμάμαι έντονα έναν θεραπευόμενο ο οποίος ήταν πολύ θυμωμένος και αδικημένος.

Κάτι που έβλεπαν έντονα οι άλλοι ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος του «κακού» που προκαλούσε στον εαυτό του. Κατά τη διάρκεια της αφήγησης του Γενεογράμματος και βλέποντας μπροστά του σε μεγάλη επιφάνεια το οικογενειακό του δέντρο, θυμήθηκε πόσο πολύ τον αδίκησε ο πατέρας του. Άρχισε να μιλάει για αυτόν με ένταση και συναισθηματική φόρτιση. Κάποια στιγμή κοιτώντας παραπάνω το οικογενειακό δέντρο ήταν ο παππούς του. Εξιστορώντας τη σχέση του παππού του με τον πατέρα του, συνειδητοποίησε ότι του είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται… Ο παππούς αδίκησε τον πατέρα του και με τον ίδιο τρόπο αδίκησε ο πατέρας του τον ίδιο.

Αποφάσισε συνειδητά μέσα στη συνεδρία ότι έχει την ανάγκη να σταματήσει αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Έτσι μετά από αυτή την αποκάλυψη, μπήκε στη διαδικασία θεραπείας με στόχο να θεραπεύσει τη σχέση του με τον πατέρα του. Σήμερα είναι πλέον ανακουφισμένος. Συγχώρησε τον πατέρα του. Δεν νιώθει πια το βάρος της αδικίας και του ανεξέλεγκτου θυμού που τον κατέκλυζε και αρχίζει πλέον να χαίρετε.

Σε μία άλλη συνεδρία Γενεογράμματος, ήταν μία διαζευγμένη γυναίκα με δύο παιδιά.

Στην εμφάνιση είχε έντονα στοιχεία θλίψης, ματαίωσης και καταπιεσμένου θυμού.

Κατά τη διάρκεια του εικαστικού, είχε καχυποψία για αυτό που συνέβαινε και λογόκρινε τη διαδικασία. Παρόλα αυτά το ολοκλήρωσε. Την ώρα που άρχισε να διηγείται την ιστορία της, συνειδητοποίησε ότι νιώθει σαν να έχει κλειδώσει σαν γυναίκα. Η μόνη της χαρά ήταν τα παιδιά της αλλά και αυτό δεν το απολάμβανε κατ’ ουσία λόγω ενοχών. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να σκεφτεί τη ζωή της με άλλον άντρα. Πίστευε ότι όλοι θέλουν να την εκμεταλλευτούν. Η ζωή για την ίδια είχε στόχο μόνο το μεγάλωμα των παιδιών. Για τον εαυτό της, ούτε λόγος.

Αυτό είχε μάθει από τη μαμά της και τη γιαγιά της. «Είναι ντροπή! Τι θα πει ο κόσμος! Μεγάλη γυναίκα με δυο παιδιά! Και εμείς μόνες μας τα μεγαλώσαμε!»

Ντρεπόταν να παραδεχτεί ότι είναι ερωτευμένη με κάποιον από φόβο μην τη λογοκρίνω. Αυτό ήταν η μεγάλη αρχή!

Μετά το Γενεόγραμμα, αποφάσισε να κάνει κάτι για τον εαυτό της. Είχε την ανάγκη να θεραπευτεί. Σήμερα, είναι μια άλλη γυναίκα! Με τον άντρα που επιθυμούσε, χωρίς ενοχές! Δεν πίστευε ποτέ ότι υπάρχει άντρας που να την αγαπάει και να την φροντίζει τόσο πολύ. Έχει ομορφύνει, είναι πολύ καλύτερη η σχέση της με τα παιδιά της και περιποιείται τον εαυτό της όπως πραγματικά της αξίζει!

Η ομορφιά του Γενεογράμματος Δημιουργικής Ψυχοθεραπείας, μπορεί να διαγνώσει και να ανασύρει πληροφορίες του υποσυνείδητου που δεν λέγονται με λόγια.

Δίνει τη δυνατότητα στον θεραπευόμενο να θεραπεύσει τις ιστορίες που επαναλαμβάνονται και πονάνε…

Ένα δέντρο μια ιστορία λοιπόν!

Θα συνεχίσεις την ιστορία των προηγούμενων γενεών σου ή θες να την αλλάξεις;

Μαρία Λεβέντη Ψυχίατρος Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας βιβλίων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Πιστεύει ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα στη χαρά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να μας την στερεί, παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός.

Επικοινωνία

210. 55. 61. 919
69.79.36.18.05

Βούλα, Οδυσσέα Ανδρούτσου 33

DR. MARIA LEVENTI
Κάνε την εγγραφή σου στο κανάλι μου για να παρακολουθείς πρώτος τα νέα μου Video!