Η εμπειρία ενός ολιστικού θεραπευτή κάνοντας εποπτεία με την Δρ. Μαρία Λεβέντη!

Ήταν απόφαση ζωής για μένα η επιλογή του να γίνω θεραπευτής!

Το «όχημα» μου μαζί με τα «εργαλεία» της εργασίας μου είναι ο ίδιος μου ο εαυτός. Το μυαλό μου, η ψυχή μου, το σώμα μου.

Είναι πρωταρχικό μου καθήκον, να είμαι πάντα σε «φόρμα» νοητικά, ψυχικά, σωματικά. Για να είμαι σε θέση να δώσω στις θεραπείες… τον καλύτερο μου εαυτό.

H θεραπεία, απαιτεί να είμαι πάντα παρών και με περίσσιο σθένος και ενέργεια. Συχνά όμως υπάρχουν στιγμές που ακούω από τους πελάτες μου, για δύσκολες, μερικές φορές τραυματικές εμπειρίες, καθώς μοιράζονται τα προβλήματά τους.

Όμως και εγώ ως θεραπευτής κατά καιρούς έχω τα δικά μου θέματα προς επίλυση!

Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε …

Οι θεραπευτές ξέρουν να χειρίζονται τα  θέματά τους, με βάση την εκπαίδευσή τους;

Βιωματικά θα σας απαντήσω:  Όχι! Άλλο εκπαίδευση, άλλο θεραπεία.

Στην πραγματικότητα, η φύση της δουλειάς μου, με θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για συναισθηματική δυσφορία και υπάρχει η ανάγκη  εξίσου για  θεραπεία.

Όπως όλοι, έτσι κι εγώ, έχω να αντιμετωπίσω μερικά τυπικά προβλήματα καθημερινότητας ,όπως  άγχος, εργασιακά βάρη και υποχρεώσεις που χρειάζονται διαχείριση.

Με απλά λόγια ,ο θεραπευτής έχει και αυτός τα δικά του προσωπικά θέματα.

Μέσα από τον ρόλο της εργασίας μου, κάποιες φορές υπάρχουν θέματα όπως δεοντολογικά διλήμματα(π.χ. διπλές σχέσεις ή υποχρέωση αναφοράς κακοποίησης) που προσθέτουν πολύ ένταση, αλλά και συναισθηματικά ΄΄βάρη΄΄ άλλων ανθρώπων.

Η θεραπεία μπορεί να είναι μια μοναχική εργασία…. Γιατί;

Προσωπικά ως θεραπευτής και εκπαιδευτής ολιστικών θεραπειών, δεν μπορώ να μοιράζομαι εμπιστευτικές πληροφορίες των πελατών μου, όπως και το αντίθετο, δηλαδή να μοιράζομαι τη  προσωπική ζωή μου με τους πελάτες μου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μου επιτρέπεται να πω αν έχω μια κακή μέρα, αν υποφέρω από πονοκέφαλο ή αν έχω πεσμένη διάθεση. Χρειάζεται να παραμένω ουδέτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μου. Αυτή η ουδετερότητα είναι αφύσικη στις περισσότερες άλλες σχέσεις και όπως είναι λογικό οδηγεί σε ένταση.

Εδώ έρχεται η δημιουργική ψυχοθεραπεία ως βάλσαμο  για όλους εμάς τους θεραπευτές και εκπαιδευτές, που αλλάζει τα δεδομένα με έναν μοναδικό συνδυασμό πείρας και γνώσεων ψυχιατρικής, ψυχοθεραπείας, τεχνών, Art Therapy και της μεθόδου Σφαιρική Αντίληψη.

Η κ.Λεβέντη κατανοεί πλήρως τις ιδιαίτερες προκλήσεις της θεραπείας ως ευρύτερη έννοια, δίνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για υποστήριξη, αναβάθμιση, εξέλιξη.

Ως Ολιστικός ενεργειακός θεραπευτής, η επαφή μου με την  Δημιουργική Ψυχοθεραπεία και εποπτεία με την κ.Λεβέντη κάλυψε το κενό που ο κλάδος από τον οποίο προέρχομαι  δεν έχει ορίσει την εποπτεία ως απαραίτητη διαδικασία.

Πλέον, μπορώ και διαχειρίζομαι δύσκολα περιστατικά και προβλήματα που προκύπτουν στις θεραπείες και τις εκπαιδεύσεις, αποφορτίζομαι  εύκολα και άμεσα, έχω την σωστή κατεύθυνση και εστιασμό σε θεραπευτικές διαδικασίες και γρήγορα εντοπίζω τις αιτίες των προβλημάτων, διατηρώντας ορθή κρίση, διορατικότητα και αυτό-φροντίδα.

Η Δρ. Μαρία Λεβέντη έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να με βλέπει πέρα από τα φαινομενικά και με πάει απευθείας στις λύσεις των αιτιών, χωρίς χρονοτριβές και λεκτικές αναλύσεις !

Είναι αυτό που λέμε … μια ματιά είναι αρκετή!

Έτσι προλαβαίνω τα γνωστά «burn out» των θεραπευτών και «τα καίω» πριν προλάβουν να εκδηλωθούν. 

Η πλειοψηφία των επαγγελματιών θεραπευτών και εκπαιδευτών διαφόρων ειδικοτήτων έχουν την εντύπωση ότι δεν χρειάζονται θεραπεία και εποπτεία, είτε γιατι πιστεύουν ότι δεν έχουν προσωπικά θέματα για να λύσουν, είτε γιατί ανησυχούν ασυνείδητα ότι θα χαλάσει η «εικόνα» τους προς τα έξω και ειδικά προς τούς πελάτες τους !

Προσωπικά μιλώντας, μέσα από τη Δημιουργική Ψυχοθεραπεία και εποπτεία κατάφερα να διαχειρίζομαι ευκολότερα την συναισθηματική φόρτιση, πέτυχα να αναβαθμίσω την αποτελεσματικότητα στην εργασία μου και βιώνω περισσότερη ικανοποίηση και χαρά! Είναι μία από τις πιο δημιουργικές και ουσιαστικές εμπειρίες!

Θωμάς Φύλιος – Ολιστικός Θεραπευτής / Εκπαιδευτής

Μαρία Λεβέντη Ψυχίατρος Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας βιβλίων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Πιστεύει ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα στη χαρά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να μας την στερεί, παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός.

Επικοινωνία

210. 55. 61. 919
69.79.36.18.05

Βούλα, Οδυσσέα Ανδρούτσου 33

DR. MARIA LEVENTI
Κάνε την εγγραφή σου στο κανάλι μου για να παρακολουθείς πρώτος τα νέα μου Video!