Μία Οικογενειακή Σύμβουλος αφηγείται την εμπειρία της μέσα από τις συνεδρίες εποπτείας με την Dr. Μαρία Λεβέντη!

Εάν με ρωτούσαν  ποια είναι ακριβώς η επαγγελματική μου ιδιότητα μέχρι και πριν μερικά χρόνια η απάντηση μου δεν θα ήταν σαφής. Θα απαντούσα απαριθμώντας τις σπουδές που είχα κάνει, οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι αρκετές σε διάφορα πεδία.

Με βασικό πτυχίο στην Κοινωνιολογία και πρώτο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, η μεταστροφή σε αυτογνωσιακά και ψυχοθεραπευτικά μονοπάτια έγινε μετά από μια πολύ δύσκολη προσωπική περιπέτεια. Αυτή η περιπέτεια ήταν και το έναυσμα να ξεκινήσω σπουδές στα πεδία της Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας, της Ειδικής Αγωγής, της Σχολικής Ψυχολογίας , του Life Coaching και του Parent Coaching.

Κοινό στοιχείο του πριν και του μετά η αγάπη για την γνώση, την μάθηση και την εξέλιξη. Αυτό ακριβώς που παράλληλα με μπέρδευε σε παράλληλες διαδρομές, μου προκαλούσε σύγχυση με το τι ακριβώς θα ήθελα να ασχοληθώ και να εξειδικευθώ ώστε να είμαι ουσιαστική και αποτελεσματικότερη.

Αυτόν τον «μίτο» κατάφερα να επιλύσω με συνοδοιπόρο την κα Λεβέντη, η οποία με ενέπνευσε και με βοήθησε να σχηματίσω μια καθαρότητα εικόνας της θεραπευτικής μου εξειδίκευσης, να γίνω σαφής, ακριβής όπως και να εξασκηθώ σε θεραπευτικές τεχνικές μέσω πρωτοποριακών μεθόδων.

Η εποπτεία με την κα Λεβέντη με βοήθησε και με βοηθάει σε αυτό που «εγώ» έχω μεγαλύτερη ανάγκη. Στην ανεύρεση καταρχάς της ταυτότητάς μου ως θεραπεύτριας  και μετέπειτα  στην υποστήριξη αυτής και στην εξέλιξη της. Αυτό για εμένα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς το πλαίσιο της εποπτείας όντας εξειδικευμένο πάνω στις ανάγκες μου είναι:

  • Εκπαιδευτικό – αναπτυξιακό, με ανάπτυξη των δεξιοτήτων μου και σαφή τακτική και εποικοδομητική ανατροφοδότηση
  • Υποστηρικτικό, καθώς υπάρχει η ανάλογη συναισθηματική βοήθεια, στήριξη και ψυχική ενδυνάμωση για αποφυγή συναισθηματικής και επαγγελματικής εξουθένωσης
  • Ποιοτικό, το οποίο διασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μου.

Ειδικότερα το τελευταίο, αναφέρεται στον ασφαλή και προστατευμένο χώρο που μου δίνει η κα Λεβέντη να εξερευνήσω ανοικτά και ειλικρινά τις σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου, την όλη αίσθηση και την εμπειρία που έχω από ένα συγκεκριμένο περιστατικό ή συνεδρία και να αναρωτηθώ χωρίς φόβο «Τι πραγματικά με  ανησυχεί σε αυτήν την υπόθεση;».

Σε αυτό βοήθησε η  παροχή συναισθηματικής ασφάλειας από τη κα Λεβέντη ή αλλιώς η «ασφαλής βάση» όπως ονομάζουμε εμείς οι οικογενειακοί σύμβουλοι, η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας όχι μόνο για την ανάπτυξη και την εξέλιξη ενός παιδιού αλλά παίζει κυρίαρχο ρόλο και διευκολύνει την ανάπτυξη και την εξέλιξη του εποπτευόμενου.

Μέσα σε  αυτήν την «ασφαλή βάση» η συνεργατική σχέση με την επόπτρια μου δημιούργησε τις απαραίτητες για εμένα συνθήκες ώστε να βρω και να καλλιεργήσω το προσωπικό μου στυλ δουλειάς, να αναπτύξω αποτελεσματικές δεξιότητες, να διαχειρίζομαι την εργασία μου με μεγαλύτερο ενδιαφέρον, να είμαι συνεχώς ενήμερη, ταυτόχρονα να φροντίζω σωστά τον εαυτό  μου και να διαχειρίζομαι επαγγελματικά τα θέματα που αντιμετωπίζω.

Ράνια Βλάγκα

Η κα Λεβέντη με «προκαλεί» και με «προσκαλεί» με ισορροπημένη αναλογία σε μια  «κοινή πορεία» κινητοποίησης και μάθησης όπου αισθάνομαι ασφαλής να εφαρμόζω την νέα γνώση και τις νέες δεξιότητες.

Ράνια Βλάγκα

Οικογενειακή Σύμβουλος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Professional Life Coach-Parent Coach

Ειδική Παιδαγωγός-Κοινωνιολόγος

Μαρία Λεβέντη Ψυχίατρος Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας βιβλίων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Πιστεύει ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα στη χαρά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να μας την στερεί, παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός.

Επικοινωνία

210. 55. 61. 919
69.79.36.18.05

Βούλα, Οδυσσέα Ανδρούτσου 33

DR. MARIA LEVENTI
Κάνε την εγγραφή σου στο κανάλι μου για να παρακολουθείς πρώτος τα νέα μου Video!