Μια Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας αφηγείται την εμπειρία της από τη Δημιουργική Ψυχοθεραπεία με τη Μαρία Λεβέντη!

Ως Σύμβουλος Ψυχικής υγείας έχω μια πολυετή πορεία στην ψυχοθεραπεία ως θεραπευόμενη κι εγώ η ίδια. Είναι γνωστό άλλωστε πως ένας ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος που σέβεται αυτό που κάνει, πρέπει να έχει κάνει και ο ίδιος ψυχοθεραπεία.

Πώς να βοηθήσεις ουσιαστικά κάποιον άλλον, αν δεν έχεις λύσει πρώτα εσύ τα δικά σου;

Μέσα από την πορεία μου αυτή με γνώρισα αρκετά καλά, θεράπευσα τις πληγές μου, αντιμετώπισα πολλές κρίσεις, κατέκτησα νέους στόχους κι εξελίχθηκα πολύ ως προσωπικότητα.

Την ψυχίατρο Μαρία Λεβέντη την γνωρίζω πολλά χρόνια έχοντας παρακολουθήσει πολλά από τα σεμινάριά της. Η ματιά της επάνω στον άνθρωπο πάντα ασκούσε μεγάλη επίδραση επάνω μου. Ως ψυχοθεραπεύτρια όμως, δεν την είχα γνωρίσει ποτέ μέχρι σήμερα. Ίσως γιατί κάπου υποσυνείδητα την είχα κατηγοριοποιήσει μέσα στο μυαλό μου, ως την θεραπεύτρια που είναι για τα δύσκολα, κι εγώ τα δύσκολα τα είχα αφήσει πίσω μου προ πολλού… ή έτσι θεωρούσα τελοσπάντων.

Έρχεται όμως κάποια στιγμή στη ζωή, που όσα και να γνωρίζεις, όσα κι αν έχεις δοκιμάσει, όσα και να έχεις εφαρμόσει, φαίνονται να μην είναι αρκετά. Μια νέα κρίση σου χτυπά την πόρτα και σε προκαλεί. Και προσπαθεί να σου θυμίσει ότι η διαδικασία μάθησης και εξέλιξης του εαυτού είναι μια διαδικασία αέναη. Κάπως έτσι λοιπόν, βρέθηκα μια ωραία μέρα στο γραφείο της.

Ξεκινώντας τις συνεδρίες μαζί της συνειδητοποίησα ότι τα πράγματα για εμένα ως “ειδικό” ήταν λίγο πιο δύσκολα. Έχοντας συσσωρεύσει γνώσεις, έχοντας πάρει διπλώματα με σφραγίδες που επιβεβαιώνουν ότι ξέρω, μου ήταν δύσκολο να βγάλω τις παρωπίδες, να απαλλαγώ από τα θεωρητικά κουτάκια και τις ήδη δοκιμασμένες εφαρμογές και να αφεθώ στη διαδικασία. Ευτυχώς όμως, σε αυτή την ενδοσκοπική εκστρατεία δεν ήμουν μόνη. Είχα δίπλα μου τη Μαρία Λεβέντη να με στηρίζει, να με φροντίζει, να με καθοδηγεί.

“Είσαι πολύ δυνατή το ξέρεις … ” μου είπε σε μια από τις πρώτες συνεδρίες μας.

“ Όχι” της απάντησα διστακτικά.

“Είσαι πολύ δυνατή και ως προσωπικότητα γι’ αυτό κι έχεις ξεπεράσει πολλά, κι έχεις καταφέρει άλλα τόσα! ” μου αιτιολόγησε τροφοδοτώντας με παράλληλα με αυτό τον τρόπο με το απαραίτητο καύσιμο για να ξεκινήσω την νέα αυτή ενδοσκόπηση.

Με τη βοήθεια των εργαλείων της δημιουργικής ψυχοθεραπείας, την εφαρμογή της Art Therapy, την πολύτιμη ψυχιατρική γνώση, και την διευρυμένη οπτική της ψυχοθεραπεύτριας, μπόρεσα να παραμερίσω όλες τις δυσκολίες και να κάνω την είσοδο στο άβατο του εσωτερικού μου κόσμου, αφήνοντας όλα τ’ άλλα πίσω μου. Όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή με απασχολούσαν, μπήκαν σιγά σιγά στο πλάι και τη θέση τους πήραν οι απαντήσεις που άρχισαν να ξεπροβάλλουν μια-μια, τόσο μέσα στις συνεδρίες μας όσο και αρκετές μέρες μετά από αυτές.

Το ταξίδι της Δημιουργικής ψυχοθεραπείας υπήρξε μια βυθομέτρηση στα βαθύτερα στρώματα της αυτοσυνείδησής μου, που κατάφερε να φέρει σε επαφή το φανερό με το κρυφό, το συνειδητό με το ασυνείδητό. Και το κυριότερο, να τα γεφυρώσει μεταξύ τους και να τα συμφιλιώσει!

Πρόκειται για μια θεραπεία που θεραπεύει πολυδιαστασιακά.

Το συγκλονιστικό είναι ότι η θεραπεία δεν υπήρξε τόσο «επώδυνη» όσο περίμενα, αλλά περιείχε και διασκεδαστικές και ρομαντικές στιγμές, αλλά κι αρκετό σασπένς!

Μέσα από τη Δημιουργική ψυχοθεραπεία ανακάλυψα τι θα κρατήσω, τι θα αποποιηθώ, τι θα αναθεωρήσω, τι θα αναπροσαρμόσω, τί θα επαναπροσδιορίσω αλλά και τί θέλω να δημιουργήσω από εδώ κι εμπρός. Ώστε να μπορώ με σιγουριά να λέω σήμερα “ξέρω ποια είμαι, που πάω και γιατί”!

Μετά από αυτό το μοναδικό ψυχοθεραπευτικό ταξίδι, μπορώ να πω πως η Μαρία Λεβέντη αν και έγκριτη επιστήμονας, διεκδικεί με μεγάλη ευκολία τον τίτλο της MasterChef της ψυχικής υγείας!

Μελίνα Πολίτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ειδικευμένη στη Συστημική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Μαρία Λεβέντη Ψυχίατρος Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας βιβλίων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Πιστεύει ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα στη χαρά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να μας την στερεί, παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός.

Επικοινωνία

210. 55. 61. 919
69.79.36.18.05

Βούλα, Οδυσσέα Ανδρούτσου 33

DR. MARIA LEVENTI
Κάνε την εγγραφή σου στο κανάλι μου για να παρακολουθείς πρώτος τα νέα μου Video!