Οι 4 εποχές του έρωτα!

Όλοι ονειρεύονται μια αιώνια αγάπη! 

Μια ιστορία αγάπης που διαπερνά τις εποχές. Μια αγάπη παντοτινή, που η εμπιστοσύνη και το συναίσθημα μένουν φρέσκα για χρόνια και χρόνια.

Ωστόσο, κάποιοι δε πιστεύουν ότι υπάρχει. Άλλοι δεν μπορούν να το επιτύχουν. Μερικοί, ακόμη και αν το έχουν καταφέρει, το αγνοούν.

ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ:

Η παντοτινή αγάπη είναι μια απόφαση που λαμβάνουμε κάθε μέρα.

  • Ο έρωτας έχει εποχές.
  • Μιλάει διαφορετικές γλώσσες και
  • Όταν θυμώνει «παίρνει χρώμα»

Το γνωρίζατε αυτό;

Οι εποχές του Έρωτα

Σκεφτείτε τον έρωτα σαν κήπο.

Εάν ο κήπος μου …δε θέλω απλά και μόνο να επιβιώνει… αλλά θέλω να τον δω να ευδοκιμεί στον χρόνο, χρειάζεται να του δείξω ιδιαίτερη φροντίδα.

  • Για να τον κάνω να ανθίσει, 
  • πρέπει να τον ποτίζω ‘τακτικά.
  • οφείλω να λαμβάνω υπόψη μου, τις εποχές του, καθώς
  • και τον απρόβλεπτο  καιρό.
  • Να ξεριζώνω τα αγριόχορτα που πάνε κατά καιρούς να τον πνίξουν και
  • Να φυτεύω και νέους σπόρους. Συμφωνούμε?

Στην φύση, οι 4 εποχές δημιουργούνται από ορισμένες αναπόφευκτες αλλαγές που συμβαίνουν καθώς η γη γυρίζει στον άξονά της και περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο. Παρομοίως, οι αλλαγές που αντιμετωπίζουμε στη ζωή (και ο τρόπος με τον οποίο τις διαχειριζόμαστε και ανταποκρινόμαστε σε αυτές) συνθέτει τις 4 εποχές του έρωτα.

ερωτευμενο-ζευγαρι-στη-παραλια

Ας τις γνωρίσουμε:

Η Άνοιξη του Έρωτα

Η διάρκεια της άνοιξης στον έρωτα μας -από τα πρώτα σκιρτήματα έως και κάθε φορά που την βιώνουμε στην σχέση μας- είναι η περίοδος που όλα φαίνονται τέλεια και λειτουργούν χωρίς καμία προσπάθεια. Όλα ρέουν. Αυτή είναι η Άνοιξη. Δεν διαρκεί για πάντα…αλλά πάντα ξανάρχεται!

To Καλοκαίρι του Έρωτα

Το καλοκαίρι στο έρωτα μας, σχετίζεται με την περίοδο που τα πράγματα αρχίζουν να θερμαίνονται. Είναι η φάση εκείνη της σχέσης μας, που απαιτεί σκληρή δουλειά κάτω από έναν καυτό ήλιο. (Προϋπόθεση πάντα βέβαια είναι να το γνωρίζω και να έχω τη διάθεση να την κάνω).

Κατά  τη  διάρκεια  του  καλοκαιριού,  συνειδητοποιούμε  ότι  ο σύντροφός μας δεν είναι τόσο τέλειος όσο νομίζαμε. Δεν είναι πια εύκολο  να  δίνω και  να  παίρνω  την  αγάπη  που  χρειάζομαι. Ανακαλύπτουμε  ότι  δεν  είμαστε  πάντα  ευτυχισμένοι  και  ότι  δε  νιώθουμε  πάντα γεμάτοι έρωτα. Ίσως να μην είναι και ακριβώς.. αυτή η εικόνα του έρωτα που είχα στο μυαλό μου. Ο άλλος (τι περίεργο;!) κάνει λάθη και έχει ελαττώματα.

Το Φθινόπωρο του Έρωτα

Το Φθινόπωρο του έρωτα βιώνουμε μια πιο ώριμη αγάπη. Όλα είναι ήρεμα και ρέουν αβίαστα. Είναι – θα έλεγε κανείς – μια περίοδος συναισθηματικής ωριμότητας, κατά την οποία αποδεχόμαστε και  κατανοούμε τις  ατέλειες  του  συντρόφου  μας  αλλά  και  τις  δικές  μας.  Είναι  μια εποχή  ιδανική,  για  να  μοιραστούμε  τα  συναισθήματά  μας, να  χαρίσουμε, αλλά και να πάρουμε ευχαρίστηση.  

Ο Χειμώνας του Έρωτα

Ο χειμώνας πάλι, είναι η εποχή της εσωστρέφειας. Τους κρύους μήνες του χειμώνα,  ολόκληρη  η  φύση  κλείνεται στον  εαυτό  της.  Στον έρωτα λοιπόν, είναι  η εποχή  της περισυλλογής.

Αυτή είναι η εποχή που κλεινόμαστε στον εαυτό μας και βιώνουμε προσωπικά συναισθήματα,  τα  οποία  πιθανώς  να συνδέονται  με  το  παρελθόν  ή  το  «μυστικό» εαυτό μας. Είναι  η περίοδος της μοναχικής  μας ανάπτυξης, κατά  την  οποία στρεφόμαστε  περισσότερο  στον  εαυτό  μας  παρά  στο  σύντροφό  μας για  αγάπη  και  ολοκλήρωση. Αφού αγαπήσουμε  τον  εαυτό  μας  και  επουλώσουμε  τις  πληγές  μας  κατά  τη διάρκεια  του  σκοτεινού  χειμώνα  της  αγάπης,  η  άνοιξη  αναπόφευκτα  επιστρέφει.

Οι εποχές στον έρωτα δεν προκύπτουν πάντα με τη ίδια σειρά. Μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ξεδιπλωθούν σε κάποιες σχέσεις ή ακόμα και χρόνια. Μια σχέση μπορεί να αναβιώνει κάποιες εποχές ξανά και ξανά. 

Το σίγουρο είναι, πως η παρουσία τους είναι πάντα βέβαιη και ο σκοπός τους ξεκάθαρος. 

Για να πετύχουμε στις σχέσεις μας, υπάρχουν 3 βασικές οδηγίες προς ερωτευμένους!

1ο βήμα: να αποδεχθώ και να κατανοήσω τις διαφορετικές εποχές του έρωτα. Όπως στον σύμπαν  έτσι και στον έρωτα όλα κινούνται, όλα ρέουν και τίποτα δε μένει στάσιμο.

2ο βήμα: να ανακαλύψω ποια εποχή διανύει ο έρωτας μου αυτήν την περίοδο.

3ο βήμα: να μπω σε δημιουργική δράση (αναλόγως εποχής) για να ξεριζώσω τα «αγριόχορτα», αν και εφόσον χρειάζεται.

Την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, ο έρωτας μου είτε ανθίζει, είτε ωριμάζει και όλα είναι όμορφα και ρέουν αρμονικά…τα καλοκαίρια και τους χειμώνες του όμως, τι μπορώ να κάνω;

Πως ξεριζώνω τα αγριόχορτα και λιώνω τον πάγο;

Χρειάζομαι τεχνικές και εργαλεία!

Σε αυτό το σημείο θέλω να θυμάσαι ότι μπορεί να χρειαστείς σύμμαχο και μέντορα που να έχει πετύχει τα παραπάνω. Δεν είναι τόσο απλό να ξεριζώσεις τα αγριόχορτα και να λιώσεις τον πάγο!

Αν θες τη βοήθεια μου, επικοινώνησε μαζί μου και θα χαρώ να σε συμβουλέψω!

Η παντοτινή αγάπη είναι είναι μια απόφαση που λαμβάνουμε κάθε μέρα! Το “για πάντα” φτιάχνεται από πολλά τώρα!

Δρ. Μαρία Λεβέντη
Μαρία Λεβέντη Ψυχίατρος Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας βιβλίων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Πιστεύει ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα στη χαρά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να μας την στερεί, παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός.

Επικοινωνία

210. 55. 61. 919
69.79.36.18.05

Βούλα, Οδυσσέα Ανδρούτσου 33

DR. MARIA LEVENTI
Κάνε την εγγραφή σου στο κανάλι μου για να παρακολουθείς πρώτος τα νέα μου Video!