Ψυχικός Πόνος και Art Therapy!

Μπορεί να θεραπευτεί ο πόνος της ψυχής με τη βοήθεια της τέχνης ;

Μπορεί κάποιος που δεν γνωρίζει να ζωγραφίζει να δημιουργήσει “μικρά θεραπευτικά θαύματα” με τις ζωγραφιές του; ” 

Και στις δύο ερωτήσεις η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Ελάτε μαζί μου σ’ ένα ταξίδι  Δημιουργικής Ψυχοθεραπείας  και ανακαλύψτε μόνοι σας το θεραπευτικό μεγαλείο της Art Therapy.

Πριν δύο χρόνια περίπου ο κύριος Χ επισκέφτηκε για πρώτη φορά το ιατρείο μου λόγω επικείμενου διαζυγίου. Ήθελε να μιλήσει σε κάποιον ειδικό για τις σκέψεις του σχετικά με τη σύζυγό του  και να πάρει μια γνώμη για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών του. Για συναισθήματα; Ούτε λόγος! 

Από τη μεριά μου έπρεπε, χωρίς να νιώσει ότι τον πιέζω ή τον προσβάλω να τον οδηγήσω να  ανακαλύψει τον κόσμο των συναισθημάτων. Αυτόν τον κόσμο που αρνιόταν να δει, να αγγίξει….να μυρίσει  και εντέλει να ζήσει! 

Πώς όμως ένας “σοβαρός” κύριος, πετυχημένος επαγγελματίας και με μια κοινωνική θέση “καλή”, σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα έλεγε σε  μια άγνωστη όσα δεν είχε πει ποτέ ούτε στον ίδιο του τον  αδερφό;

Αυτή η δυσκολία ξεπεράστηκε τόσο εύκολα με τη βοήθεια της πρώτης ζωγραφιάς όσο δεν φαντάζεστε. 

Όσα δεν μπορούσε να πει με λόγια απλά εμφανίστηκαν στο χαρτί ανάμεσα στις μπερδεμένες  γραμμές και τα ανακατεμένα χρώματα. 

Η μικρή συγκίνηση που επέτρεψε στον εαυτό του να εκδηλωθεί στην πρώτη μας συνάντηση έγινε χείμαρρος συναισθημάτων στις επόμενες. 

Ένιωσε συναισθήματα θετικά κι αρνητικά τόσο για τον εαυτό του όσο και για αγαπημένα του πρόσωπα, έκανε συνδέσεις με τη σκέψη του ανάμεσα σε ανθρώπους και καταστάσεις, βρήκε την άκρη του νήματος και ανακουφίστηκε. 

Πολλοί που διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα έχετε την περιέργεια να μάθετε τι έγινε τελικά με το γάμο του.

Αυτό δεν θα σας το απαντήσω γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Η ουσία της ιστορίας είναι πως  τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή μας. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Μάλιστα πολλές φορές άλλο νομίζουμε ότι είναι υπεύθυνο για τη δυστυχία μας κι αλλού πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας.

Για όλους  εσάς που έχετε διαβάσει και το βιβλίο μου “Σαν Κονιάκ Σαμπάνιας” θα σας  δώσω ένα επιπλέον στοιχείο για την ιστορία του κυρίου Χ.

Οι προβληματισμοί του, η στάση του στη ζωή και τα διλήμματα που έπρεπε να λύσει για να προχωρήσει μπροστά με ενέπνευσαν να δημιουργήσω το χαρακτήρα του Μάνου, του αδερφού της Ζωής. 

…..και για να μην σας αφήσω με την αγωνία,  όπως ίσως θα έχετε καταλάβει δεν υπήρξε διαζύγιο αλλά εγκυμοσύνη. 

Θέλω να θυμάστε ένα πράγμα.  Οι εξελίξεις που θα έρθουν στη ζωή σας μετά την ψυχοθεραπεία είναι απρόβλεπτες. Αν βρεθείς στη σωστή θέση θα είναι και καλοδεχούμενες .

Να έχετε μια χρωματιστή κι  ευωδιαστή μέρα!

ΥΓ: Αν θέλετε να γνωρίσετε περισσότερα για το βιβλίο μου “Σαν Κονιάκ Σαμπάνιας ” πατήστε εδώ

Μαρία Λεβέντη Ψυχίατρος Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας βιβλίων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Πιστεύει ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα στη χαρά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να μας την στερεί, παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός.

Επικοινωνία

210. 55. 61. 919
69.79.36.18.05

Βούλα, Οδυσσέα Ανδρούτσου 33

DR. MARIA LEVENTI
Κάνε την εγγραφή σου στο κανάλι μου για να παρακολουθείς πρώτος τα νέα μου Video!