7+1 βήματα να διεγείρεις τον εσωτερικό σου εφευρέτη

Μπορείς να δεις τον εαυτό σου στη δουλειά των ονείρων σου; να φανταστείς τον μελλοντικό σου σύντροφο; να φανταστείς τον εαυτό σου να περνά ένα stress free τέλειο τριήμερο κάπου παραλιακά ή στο βουνό αν προτιμάς;

Αν έχεις ονειρευτεί αυτά τα πράγματα, στην πραγματικότητα οραματίζεσαι.

Ξέρεις τι κάνεις όταν οραματίζεσαι?

Όταν οραματίζεσαι, διεγείρεις τον εσωτερικό σου εφευρέτη.

Τι είναι η Εικονοποίηση;

Η εικονοποίηση είναι η τέχνη της νοερής απεικόνισης.

Πώς λειτουργεί;

Κάθε φορά που έχεις μια ιδέα ή μια πρόθεση να κάνεις κάτι, πρώτα το εικονοποιείς. Δηλαδή με απλά λόγια, φτιάχνεις στο μυαλό σου ένα σενάριο. Έτσι σκέφτεσαι.

Έχει διαπιστωθεί πως ο άνθρωπος σκέφτεται με εικόνες. Για να αλλάξουμε λοιπόν τα δεδομένα στη ζωή μας, χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε. Δηλαδή χρειάζεται να αλλάξουμε τις εικόνες που εμφανίζονται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε.

Τι σημαίνει αυτό? Και γιατί να σε ενδιαφέρει?

Όταν εσύ σκέφτεσαι –θετικά ή αρνητικά- και εικονοποιείς, δημιουργείς νευρικά μοτίβα στον μυαλό σου, ακριβώς όπως αν είχες φυσικά εκτελέσει την ίδια ενέργεια!

Φαντάσου λοιπόν την εικονοποίηση σαν μια «προπόνηση» για την πραγματικότητα.

Δρ. Μαρία Λεβέντη

Δυστυχώς οι περισσότεροι, τις περισσότερες φορές, προπονούμαστε αρνητικά και το αποτέλεσμα φυσικά μας αδικεί!

Δεν είναι όμως ποτέ πολύ αργά για να κάνουμε μια θετική αλλαγή.

Πώς μπορείς να αξιοποιήσεις τη δύναμη της εικονοποίησης, να διεγείρεις τον εσωτερικό σου εφευρέτη και να απολαύσεις όλα τα οφέλη;

Κάνοντας την εικόνα πράξη σε 7+1 απλά βήματα.

Ας προσπαθήσουμε για παράδειγμα, να φτιάξουμε μία εικόνα για σένα στο μυαλό σου, για το τι θες να αλλάξεις σε 8 βήματα, μέσα στον επόμενο χρόνο.

STEP 1: Φαντάσου εσένα έτσι όπως θα ήθελες να σε βλέπεις στον καθρέφτη σου, (αν σε βοηθά κλείσε τα μάτια σου. Το έκανες; προχώρα στο επόμενο βήμα).

STEP 2: Φτιάξε τώρα ένα σενάριο στο μυαλό σου ότι έχεις απαλλαγεί από το μεγαλύτερό σου φόβο-άγχος και κάνεις πια ότι δεν έκανες εξαιτίας αυτού, (αυτό μπορεί να σου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο).

STEP 3: Οκ προχωράμε. Τώρα στέκεσαι μπροστά στον άνθρωπο με τον οποίο έχεις μία αντιπαράθεση χρόνια τώρα και επιτέλους έχεις βρει τις κατάλληλες λέξεις για να λυθεί αυτό το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. (κάντο εικόνα στο μυαλό σου και κέρδισέ το!)

STEP 4: Επιτέλους σε βλέπεις σίγουρη/ο για τον εαυτό σου, να λες ΝΑΙ και να το εννοείς. Σε βλέπεις να λες ΟΧΙ και να το υποστηρίζεις (Μπράβο σου!).

STEP 5: Σε αυτό το επόμενο βήμα, άφησε τη φαντασία σου να οργιάσει και ζήσε το σενάριο του μεγαλύτερου ονείρου σου. (Μη τσιγκουνεύεσαι, φαντασία είναι!) Απλά θυμήσου να βάλεις λεπτομέρειες στο χρώμα, τον ήχο, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και στις αγκαλιές!

STEP 6: (Τώρα γείωσε το!) Κάνε εικόνα, την στιγμή, που σου αναγνωρίζουν την νίκη σου! Είναι ημέρα γιορτής! Πώς το γιορτάζεις;

STEP 7: (Νιώσε!) Θυμήσου και νιώσε το πιο τρυφερό συναίσθημα που έχεις νιώσει ποτέ. Φέρτο στη μνήμη σου και κράτα το σαν φάρο. Πάρε δύναμη από αυτό, για να μπορέσεις να δημιουργήσεις τον ιδανικό εαυτό που θες για τον επόμενο χρόνο.

STEP 8: (Τα έχεις πάει μοναδικά, θυμήσου μόνο κάτι…Δε ζούμε ποτέ μόνοι μας, οι άλλοι άνθρωποι είναι μέρος της εξέλιξης μας. Η σχέση μας μαζί τους προσδιορίζει και τις δικές μας αλλαγές). Οπότε, φαντάσου με ποιους θέλεις να είσαι μαζί τον επόμενο χρόνο; Για να σε διευκολύνω, σκέψου ποιοι θα γιορτάζουν μαζί σου τη νίκη σου!

Αφού λοιπόν έχεις φανταστεί όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που θα μπορούσαν να σου συμβούν τον επόμενο χρόνο, έχω να σου κάνω μία ερώτηση:

Πώς θες να ξεκινήσεις να χτίζεις αυτή την εικόνα ώστε να την δεις να πραγματοποιείται και να μην μείνει μόνο στη φαντασία σου;

Με ποιο βήμα λες να ξεκινήσεις;

«Ζήσε το όνειρο», χτίσε την αυτοπεποίθηση και το εσωτερικό σου κίνητρο, πίστεψε στην αλλαγή που θέλεις να κάνεις και αν θες να μάθεις περισσότερα, πάτα εδώ (μάθε για το βιβλίο της Δρ. Μαρίας Λεβέντη “8D: Δεν φταις! Δεν ήξερες πως να χρησιμοποιείς τις 8 Διαστάσεις”.

Μαρία Λεβέντη Ψυχίατρος Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας βιβλίων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Πιστεύει ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα στη χαρά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να μας την στερεί, παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός.

Επικοινωνία

210. 55. 61. 919
69.79.36.18.05

Βούλα, Οδυσσέα Ανδρούτσου 33

DR. MARIA LEVENTI
Κάνε την εγγραφή σου στο κανάλι μου για να παρακολουθείς πρώτος τα νέα μου Video!