Κρίσεις Πανικού, Θεραπεία με Δημιουργική Ψυχοθεραπεία

Πως άρχισαν οι κρίσεις πανικού

Η Αλεξάνδρα είναι 35 χρονών και μένει στην Αθήνα.
Στα 25 της είχε την πρώτη άσχημη εμπειρία. Πήγε διακοπές και σε ένα γεύμα, πνίγηκε με το φαγητό.
Αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία γιατί μετά από το συμβάν δεν μπορούσε να καταπιεί και γενικά φοβόταν την κατάποση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναπτύξει φοβία με το φαγητό και ειδικά με την κατάποση.

Δεν έτρωγε καθόλου στερεά τροφή και όπως ήταν αναμενόμενο, έχασε πάρα πολλά κιλά. Σε αυτό το σημείο συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να απευθυνθεί σε έναν ειδικό γιατί η κατάστασή της ήταν κρίσιμη και δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει μόνη της.

Αντιμετώπιση στις κρίσεις πανικού με Δημιουργική Ψυχοθεραπεία

Όταν η φίλη της, της πρότεινε την κυρία Λεβέντη σαν ψυχίατρο, της μίλησε για δημιουργική ψυχοθεραπεία, κάτι το οποίο δεν γνώριζε τι ακριβώς ήταν.

Η κυρία Λεβέντη κέρδισε κατευθείαν την εμπιστοσύνη της στα πρώτα δέκα λεπτά που ξεκίνησαν, εξηγώντας της τη διαδικασία: τα βήματα που θα ακολουθούσαν, για όσο διάστημα χρειαζόταν για να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις πανικού.

Η θεραπεία της Μαρίας Λεβέντη για τις κρίσεις πανικού

Ξεκίνησαν με Art Therapy, ουσιαστικά δηλαδή ξεκίνησαν δημιουργική ψυχοθεραπεία.

Τι ακριβώς είναι αυτό; Με τη χρήση της ζωγραφικής, δηλαδή με τη χρήση ζωγραφιών που έφτιαχνε η Αλεξάνδρα, άρχισε σιγά σιγά να ξεδιπλώνει κομμάτια και πτυχές τού προβλήματός της, τα οποία ίσως είχε κουκουλώσει, ίσως δεν τα γνώριζε καν.

Οπότε, άρχισε έτσι να φτάνει στη ρίζα του προβλήματός της, για να μπορέσει, μαζι με την κυρία Λεβέντη, να το αντιμετωπίσει.

Η αλήθεια είναι ότι ξεκινώντας κάποιος να φτιάξει μια ζωγραφιά, κανένας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πόσα πράγματα μπορεί να του πει αυτή η ζωγραφιά για τον εαυτό του.

Η όλη διαδικασία, θεωρεί η Αλεξάνδρα, ότι είναι κάτι πολύ όμορφο και μοναδικό.
Το να φτιάξεις, για παράδειγμα, μια γραμμή, και η γραμμή αυτή να σου αποκαλύπτει, μπροστά στα μάτια σου, στοιχεία από την ουσία του εαυτού σου, είναι σίγουρα κάτι πολύ ξεχωριστό.

Όλη αυτή η διαδικασία έκανε την Αλεξάνδρα, κάθε φορά, σε κάθε συνεδρία, να θέλει να ανακαλύψει όλο και περισσότερα.

Οι κρίσεις πανικού γίνονται παρελθον

Μετά από έξι μήνες, αυτό που έχει να πει η Αλεξάνδρα είναι ότι αξίζει κάποιος να μπει σε αυτή τη διαδικασία.
Γιατί είναι μια διαδικασία όμορφη, μια διαδικασία που δεν είναι επίπονη, και πραγματικά, για την Αλεξάνδρα, οι κρίσεις πανικού είναι πλέον παρελθόν. Κατόρθωμα το οποίο δεν πίστευε ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να το πετύχει μέσα σε έξι μήνες, ειδικά εφόσον η κατάστασή της την ταλαιπωρούσε τόσα χρόνια.

Σήμερα, η Αλεξάνδρα, νιώθει όλη την ταλαιπωρία της σαν ένα μακρινό κεφάλαιο, σαν κάτι που δεν συνέβη ποτέ, σαν ένα όνειρο, έναν εφιάλτης που απλά τελείωσε.

Η Αλεξάνδρα, πιστεύει, ότι η προσέγγιση, στο όποιο πρόβλημα έχει κάποιος, με βάση το Art Therapy και τη δημιουργική ψυχοθεραπεία, είναι ένας τελείως καινούργιος τρόπος να αντιμετωπίσει κάποιος τα προβλήματά του, πιο γρήγορα, πιο ευχάριστα, και με 100% αποτελεσματικότητα.

Μαρία Λεβέντη Ψυχίατρος Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λεβέντη είναι ψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας βιβλίων αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. Πιστεύει ότι όλοι μας έχουμε το δικαίωμα στη χαρά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, να μας την στερεί, παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός.

Επικοινωνία

210. 55. 61. 919
69.79.36.18.05

Βούλα, Οδυσσέα Ανδρούτσου 33

DR. MARIA LEVENTI
Κάνε την εγγραφή σου στο κανάλι μου για να παρακολουθείς πρώτος τα νέα μου Video!